У Львівській області від 23 березня посилили карантин: що заборонено

У Львівській області від 23 березня посилили карантин: що заборонено

Фото: Associated Press

На Львівщині заборонили діяльність спортзалів та розважальних центрів.

У Львівській області від 23 березня до 6 квітня посилили карантинні обмеження. Через спалах коронавірусу відбулось засідання обласної комісії ТЕБ і НС

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА. 

"Останніми днями спостерігаємо суттєве погіршення епідситуації. Кожного дня виявляємо понад тисячу хворих на коронавірус. Зростає кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації. Тож комісія ТЕБ і НС ввела додаткові обмежувальні заходи заходи до тих, які визначені постановою Кабінету Міністрів від 09 грудня 2020 року для "помаранчевого" рівня епідеміологічної небезпеки", - сказав очільник Львівщини Максим Козицький. 

У Львівській області від 23 березня до 6 квітня діють такі обмеження: 

  • Заклади громадського харчування працюватимуть лише на виніс та адресну доставку;
  • ТРЦ та розважальні заклади не повинні приймати відвідувачів, окрім тих магазинів та закладів, як-от: ті, що торгують продуктами, пальним, лікарськими засобами, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів, представлених в асортименті зазначених суб’єктів господарювання; здійснюють провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльності операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, перукарень та салонів краси за попереднім записом; працюють на адресну доставку; прибирають сміття у містах; надають телекомунікаційні послуги. 
  • Кінотеатри, театри та інші заклади культури не працюватимуть. Натомість в області дозволена зйомка фільмів. 
  • Заборонена робота спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів. Це не стосується спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.
  • Скасоване проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів. Крім офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів. 
  • Обмежена робота закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 11-ї години до 6-ї години наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів.
  • Заборонена діяльність непродовольчих ринків. 
  • Школярі не відвідуватимуть навчальні заклади. Робота дитсадків - дозволена. 

Нагадаємо, у Львові подовжили посилений карантин до квітня. У місті розгортають тимчасові шпиталі та шукають медиків. 

Новини України: які області лідують за кількістю інфікованих на коронавірус

Новини України: які області лідують за кількістю інфікованих на коронавірус

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Локдаун в Україні 2021
Наступна публікація