Помер генерал-лейтенант Василь Пісний

Помер генерал-лейтенант Василь Пісний

Фото: УНІАН

Про смерть Пісного повідомили його колеги.

Сьогодні вранці, 28 січня, помер 58-річний генерал-лейтенант міліції, ексначальник міліції Львівщини та ексзаступник начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ Василь Пісний.

Про це повідомили колеги Пісного в Асоціації ветеранів МВС України у Facebook.

"28 січня 2021 року помер наш колега, ветеран органів внутрішніх справ, колишній начальник ГУ МВСУ у Львівській області, генерал-лейтенант міліції Пісний Василь Михайлович. Дата, час та місце поховання уточнюються", — йдеться у повідомленні.

Також про смерть Пісного написав його товариш, ексміліціонер Олег Рудницький.

"Давайте помолимось. Пішов у вічність Пісний Василь Михайлович. Царство небесне і вічна світла пам'ять", — написав Олег Рудницький на своїй сторінці у Facebook.

За даними ZAXID.NET, Пісний тривалий час перебував у важкому стані в лікарні через ускладнення COVID-19. У листопаді 2019 року деякі ЗМІ навіть помилково повідомили про його смерть, але тоді інформація виявилася неправдивою.

Зазначимо, що Василь Пісний народився у 1963 році на Тернопільщині. Очолював УБОЗ та УМВС в Тернопільській області, у 2008-2010 роках був начальником УМВСУ у Львівській області.

У 2010 році був обраний депутатом Львівської облради від "Фронту змін", потім обіймав посаду першого заступника голови Львівської облради.

З березня 2014-го до 4 січня 2015 року очолював Департамент боротьби з економічною злочинністю МВС України, його призначення супроводжувалось акціями протесту у Львові. З вересня 2015 року до червня 2019 року працював заступником начальника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

У листопаді 2015 року на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради депутат Володимир Парасюк вдарив Пісного ногою по голові. Нардеп тоді розлютився на слова Пісного про те, що він зробив для Євромайдану більше, ніж Парасюк.

Як відомо, Пісний отримав статус учасника бойових дій, провівши у зоні АТО три дні. Після інциденту з Парасюком, він заявив, що написав офіційну заяву та відмовився від цього статусу.

Кому гроші: на Тернопільщині з'явилася перша "безкоштовна" дорога, яка веде до села генерала СБУ

Кому гроші: на Тернопільщині з'явилася перша "безкоштовна" дорога, яка веде до села генерала СБУ

Повʼязані теми:

Наступна публікація