Житель Львівщини приєднався до армії Росії: взяв позивний "Поляк" і хвалився обстрілами Маріуполя

Житель Львівщини приєднався до армії Росії: взяв позивний "Поляк" і хвалився обстрілами Маріуполя

Житель Львівщини приєднався до окупантів та воював проти ЗСУ. Фото: російська пропаганда.

Суд засудив зрадника до 15 років в'язниці з конфіскацією майна.

СБУ викрила 46-річного жителя Львівщини, який добровільно приєднався до бандоформувань "Л/ДНР" та 2022 року у складі російської окупаційної армії воював проти України. Він на камеру хвалився обстрілами Маріуполя. 

Про це повідомляє СБУ Львівської області. 

За даними слідства, 46-річний житель Львівщини воював на боці російських окупантів. Він взяв позивний "Поляк" та неодноразово обстрілював позиції українських військ у місті Маріуполі Донецької області.

"Окрім бойових дій він проводив й інформаційну пропаганду. Оперативники встановили, що чоловік фігурував в інтерв’ю з "військовим журналістом" країни-терористки де нівелював значення української влади. А згодом, на камеру, «Поляк» демонстративно здійснював артилерійський обстріл з БМ-21 по металургійному комбінату "Азовсталь", - йдеться у повідомленні.

Жителю Львівської області інкримінують ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 260 (участь в не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях) та ст. 258-3 (участь в терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Галицький районний суд Львова заочно засудив його до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, Шевченківський районний суд міста Львова до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна засудив двох жителів Львова, одного уродженця Жовкви на Львівщині та жителя Рівного. Зрадники ще 2014 року проголосили себе "Загоном Кузнєцова" та намагались підірвали електропідстанцію біля центру міста.

Також у Львові Галицький районний суд продовжує розглядати справу обвинуваченого у коригуванні ракетного удару по Яворівському полігоні 72-річного Олександра К. Його звинувачують у державній зраді. 

Читайте також:

Під Бахмутом російський солдат здався у полон дрону

Під Бахмутом російський солдат здався у полон дрону

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація