Водохреще під час локдауну: у Львові скасували традиційне загальноміське освячення води

Водохреще під час локдауну: у Львові скасували традиційне загальноміське освячення води

Фото: УНІАН

Воду освятили у величезному резервуарі, який встановили на площі Ринок.

Через карантин, який діє у країні до 24 січня, у Львові скасували загальноміське освячення води на Водохреще.

Понад десять років поспіль на площі Ринок збиралися сотні людей, а також священики різних конфесій та проводили урочисте богослужіння і освячували воду, йдеться у сюжеті ТСН.12:00 за 19 січня.

Цього року в умовах локдауну вирішили такого масштабного заходу не проводити. Натомість освятили воду у величезному резервуарі, який встановили на площі. 

"Багато людей страждає, багато людей не бачить в собі цієї радості. Сьогодні ми можемо цю радість подарувати. Приходимо до своїх ближніх і ділимося своєю присутністю. Тому так важливо, щоб ця вимушена ізоляція не стала для нас можливістю бути на самоті", - каже капелан Львівської міської ради, панотець Павло Дроздяк.

Щорічні пірнання в крижану воду: як цього року святкують Водохреще

Щорічні пірнання в крижану воду: як цього року святкують Водохреще

На відміну від попередніх років на водосвятті зібралося всього кілька десятків львівян. Щоправда набрати воду людям вдалося не одразу, бо замерзли крани, а тому кілька хвилин їх довелося розігрівати. "Воно якось духу надає, очищає людей від поганих думок, від гріхів. Вдома я освячу всі кімнати, всі кути, машину. Синів запрошу, разом вип’єм по ковточку води. Це об`єднує всю сім'ю", - наголошує львів'янка Вікторія Пшеничник.

Резервуар з освяченою водою стоятиме на площі Ринок увесь день. Саме тому усі охочі можуть прийти сюди і набрати її досхочу. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація