Вкрали понад 20 мільйонів: керівництво "Львівської залізниці" підозрюють у корупційній схемі: фото

Ділки замовляли на підприємстві продукцію за втричі завищеними цінами.

Сьогодні, 5 квітня, Служба безпеки України повідомила про схему з розкрадання грошей керівництвом "Львівської залізниці". Спільно з підрядником залізничники привласнили понад 20 млн грн. Таку корупційну схему планували поширити на інші підрозділи "Укрзалізниці".

Як повідомили в пресслужбі СБУ Львівської області, організували обурудку посадовці залізниці та одного із заводів на сході України.

Ділки замовляли на підприємстві продукцію за втричі завищеними цінами. Тільки на одній з угод зловмисники "заробили" понад 20 млн грн.

Оперативники спецслужби задокументували факт передачі через посередників посадовцям "Львівської залізниці" частини "відкату" загальною сумою понад 10,5 млн грн", - розповіли в СБУ.

СБУ провела обшуки в офісах залізничників у Львові, Києві та на території заводу Краматорську. Під час обшуків оперативники виявили і вилучили: бухгалтерію, яка підтверджує ведення протиправної діяльності, комп’ютерну техніку, велику суму готівки сумнівного походження.

Також встановлено, що у 2021 році таку схему зловмисники планували організувати і з іншими підрозділами "Укрзалізниці".

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх епізодів злочинної діяльності та притягнення до відповідальності причетних до привласнення бюджетних коштів осіб.

Нагадаємо, нещодавно СБУ викрила масштабну корупційну схему посадовців "Львівгазу".

Новини України: викрили масштабну корупційну схему посадовців "Львівгазу"

Новини України: викрили масштабну корупційну схему посадовців "Львівгазу"

Повʼязані теми:

Наступна публікація