Локдаун ніби є, і ніби немає: як минув перший день посиленого карантину по-львівськи

Локдаун ніби є, і ніби немає: як минув перший день посиленого карантину по-львівськи

Люди не дуже задоволені локдауном, бо, на їхню думку, це не дуже ефективно, та й хотіли б з комфортом гоститися, а не на вулиці.

У Львові локдаун, але неповний. Він ніби є, і ніби немає. У середмісті сила силенна людей. У перший день посилення карантинних обмежень, 8 січня, і львів'яни, і гості міста переважно гуляли різдвяним ярмарком в центрі. Бо там можна випити чогось гарячого та з'їсти чогось смачного. Тобто локдаун фактично ніяк не торкнувся різдвяного ярмарку. Закрилися лише кілька будиночків з сувенірами. Все решта працювала.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Люди не дуже задоволені локдауном, бо, на їхню думку, це не дуже ефективно, та й хотіли б з комфортом гоститися, а не на вулиці. У кафе та ресторанах столики порожні і висять відповідні оголошення про роботу навинос. Але ТСН знайшла кав’ярню, яка працює повноцінно, там було багато клієнтів.

А у торговельних центрах було майже порожньо. Людей дуже мало. Магазини з побутовою технікою працюють у форматі видачі інтернет-замовлень. Також ТСН помітила відчинену крамницю з одягом, що правда, з’ясувалося, його не продають, а в середині є барбершоп і за записом там приймають клієнтів.

Поліцейські активно перевіряють різні заклади. Склали понад 20 протоколів. Попереджають,  що і надалі протоколи складатимуть навіть на тих, хто з'явиться у громадському місці без маски.

"Звертаюся до всіх суб’єктів господарювання суворо дотримуватися обмеження. У нас є 3 тижні, щоб полегшити роботу медичним закладам, які надають допомогу хворим на COVID-19", - заявив заступник керівника Нацполіції Львівщини Дмитро Міхалець.

Порушники січневого локдауну: які міста України не пішли на "новорічні канікули"

Порушники січневого локдауну: які міста України не пішли на "новорічні канікули"

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація