Вибори у Львові: стало відомо про масштабну фальсифікацію

Вибори у Львові: стало відомо про масштабну фальсифікацію

Фото: УНІАН

Члени дільничної виборчої комісії підробили протоколи підрахунку голосів виборців.

У Львові члени  виборчої комісії "погоріли" на фальсифікації. Зокрема, співробітники Сихівського відділу поліції викрили десятьох членів дільничного виборчкому, які під час другого туру виборів міського голови сфальсифікували протоколи про підрахунок голосів.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Львівській області.

Наразі досудове розслідування завершене, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

"22 листопада до поліції надійшло повідомлення від офіційного спостерігача про те, що на одній з виборчих дільниць Сихівського району міста Львова члени дільничної виборчої комісії підробили протоколи підрахунку голосів виборців. Правоохоронці встановили, що десятеро членів виборчої комісії підписали протоколи про підсумки голосування на дільниці до остаточного заповнення протоколу та не на засіданні комісії", - розповіли в поліції.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.28 – ч. 1 ст. 158-3 (фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, вчинене групою осіб) Кримінального кодексу України. 

Членам ДВК, які підробляли протоколи підрахунку голосів, загрожує позбавлення волі на строк від двох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Нагадаємо, у другому турі виборів голови Львівської ОТГ переміг Андрій Садовий,  отримавши 62,25% підтримки виборців. Другий кандидат на посаду, Олег Синютка, отримав 37,75%. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Вибори
Наступна публікація