В УГП розгорівся скандал: партія заявила про відкликання своїх депутатів з Львівської облради

В УГП розгорівся скандал: партія заявила про відкликання своїх депутатів з Львівської облради

Конференція обласного осередку УГП, фото / УГП

З політсили виключили керівника фракції УГП у ЛОР, його заступника і членів ради Львівської обласної організації.

В Українській Галицькій партії розгорівся скандал. Внаслідок чого політсила ініціювала передбачене законодавством відкликання депутатів Львівської облради, обраних за партійним списком на місцевих виборах у жовтні 2020 року. Причиною такого рішення стало те, що депутати всупереч застереженням керівних органів партії увійшли у неформальну коаліцію з іншими партіями.

"Політрада УГП застерегла новообраних депутатів ЛОР від створення коаліцій з політичними силами, у складі яких є одіозні особи, що дискредитували себе за попередні роки, причетні до розкрадання майна і коштів громад. На жаль, депутати ЛОР від УГП не виконали рішення політради і підписали меморандум, який фактично є коаліційною угодою для створення більшості в ЛОР. Відразу після підписання меморандуму новостворена більшість одностайно проголосувала за кандидатуру голови та заступників ЛОР. Все це супроводжувалося домовленостями, які цинічно зневажили прийнятий порядок таємного голосування", - йдеться у заяві УГП.

Після цього депутати УГП зігнорували звернення політради партії з вимогою відкликати свої підписи під згаданим меморандумом.

"Наслідком цих прикрих подій стало виключення з УГП керівника фракції УГП у ЛОР, його заступника і членів ради Львівської обласної організації.  На даний час депутати ЛОР від УГП перебувають в коаліції з депутатами, серед яких є одіозні особи з корупційною репутацією. Ігнорування колишніми членами партії рішень політради УГП стало доконаним фактом", - повідомляє Українська Галицька партія.

У звязку з цим УГП ініціювала передбачене законодавством відкликання своїх депутатів з Львівської облради.

"Оскільки нове законодавство ще дозволяє відкликати депутатів не швидше, ніж через рік їх діяльності, то такий намір зможемо втілити у життя під кінець року. Поки що спостерігаємо за діяльністю наших депутатів у ЛОР", – прокоментував ситуацію виданню LMN співзасновник УГП Богдан Панкевич.

Зазначимо, Українська Галицька партія представлена у Львівській облраді шістьма депутатами.

Нагадаємо, фракція "Слуга народу" виключила зі свого складу народного депутата Олександра Дубінського. За його вилучення проголосувало 198 із 248 нардепів, проти - 29. Ще 19 - утрималися.

Народного депутата Олександра Дубінського виключили з фракції "Слуги народу"

Народного депутата Олександра Дубінського виключили з фракції "Слуги народу"

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація