У всій Львівській області вводять жорсткий карантин: які обмеження будуть діяти

У всій Львівській області вводять жорсткий карантин: які обмеження будуть діяти

Фото: УНІАН

Через критичну ситуацію з коронавірусом обмеження діятимуть до 29 березня, але можуть надалі їх продовжити.

У Львівській області вводять посилені обмежувальні заходи у зв’язку із погіршенням ситуації із коронавірусом. Відповідне рішення ухвалила сьогодні, 18 березня, обласна комісія техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

Про це повідомила пресслужба ЛОДА.

Відповідно обласна комісія ТЕБ і НС рекомендує органам місцевого самоврядування з 19 до 29 березня ввести нові карантинні обмеження. Термін цих обмежень можуть продовжити, якщо цього потребуватиме епідеміологічна ситуація. Рішення про карантинні обмеження мають ще затвердити на засіданнях місцевих комісій ТЕБ і НС.

“Посилення карантинних обмежень невідворотне. Відповідно до чинних положень Постанови Кабміну № 1236, рішення щодо запровадження "червоної" зони ухвалює державна комісія ТЕБ І НС. Водночас епідситуація на сьогодні близька до критичного рівня, тому рекомендуємо ухвалити рішення, що додатково до карантинних обмежень, визначених вищезгаданою постановою від 9 грудня, для "помаранчевого" рівня епідеміологічної небезпеки, рекомендувати керівникам органів місцевого самоврядування встановити на адміністративних територіях додаткові обмеження”,  – сказав перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

Обмежувальні заходи, зокрема, передбачають заборону на:

  • приймання відвідувачів закладів харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), окрім роботи на виніс та доставки;
  • приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах;
  • приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;
  • роботу у сфері торговельного і побутового обслуговування населення; натомість дозволена діяльність банків, пошти, ветеринарних клінік, АЗС, салонів краси, майстерень за попереднім записом.
  •  приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів, крім роботи автоконцертів, автокінотеатрів, історико-культурних заповідників, кінозйомок;
  • роботу спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів (крім спортсменів національних збірних команд України та їхніх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів);
  •  проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім офіційних спортивних заходів, внесених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів;
  •  роботу закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 11-ї години до 6-ї години наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів;
  •  роботу непродовольчих ринків.

Головному управлінню Нацполіції у Львівській області доручено посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів на адміністративних територіях області.

Додатково керівникам медичних закладів доручено забезпечити виконання урядових вимог стосовно внесення до додатку "Дія" даних хворих на COVID-19 та встановлених контактних осіб. Вилучати з переліку після завершення терміну ізоляції або негативного результату лабораторного дослідження.

Новини України: відзавтра у Львові запроваджують жорсткий 10-денний карантин

Новини України: відзавтра у Львові запроваджують жорсткий 10-денний карантин

Нагадаємо, раніше у Львові посилили карантин, який діятиме щонайменше до 28 березня. Зокрема, молодша школа переходить на канікули, а старші класи продовжують дистанційне навчання. Крім того, припиняють роботу всі заклади культури: театри, кінотеатри, музеї, концертні майданчики.

У Львові запровадили карантин, не чекаючи рішення Кабміну

У Львові запровадили карантин, не чекаючи рішення Кабміну

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація