У "полоні" аеропорту: туристи з Туреччини просиділи дві доби на львівському летовищі без їжі та води

У "полоні" аеропорту: туристи з Туреччини просиділи дві доби на львівському летовищі без їжі та води

Фото: Міжнародний аеропорт "Львів"/Facebook

Іноземцям відмовили у в'їзді до України, але покинути країну вони не могли, адже рейси були скасовані через снігові замети.

Дві доби тому, 10 лютого, кілька туристів з Туреччини прибули до України на відпочинок. Утім у львівському аеропорту прикордонна служба їм відмовили у в’їзді. Тож іноземці мали б повернути на батьківщину, але рейси в Туреччину скасували через негоду. Тож туристи два дні без їжі і води очікували на свій зворотній літак.

Як іноземці опинились в "полоні" аеропорту без їжі, води і повноцінного сну ТСН.ua розповіла їхня подруга Тетяна Гойдіна, яка запросила їх в Україну.

"Це мої друзі, я з ними контактую. Вони написали мені, коли прибули у Львівський аеропорт ім. Данила Галицького. Вони розповіли, що на кордоні їх про щось запитували, але вони не дуже добре зрозуміли про що. Коли вони почали писати мені, що у них якісь проблеми, щоб я поговорила з прикордонниками, то їм вже видали лист, що їм відмовлено у в'їзді", - розповідає Тетяна.

За її словами, туристи мали маршрут і зворотні квитки додому, гроші і бронювання в хостелі. Та попри це їм відмовили у в'їзді. Аби з'ясувати ситуацію жінка зателефонувала прикордонникам.

"Коли я телефонувала до прикордонної служби, то мені сказали: "Ми вже здали зміну, ми нічого не можемо сказати, хай наступного разу приїжджають готові з грошима і маршрутом". Ну, зрозуміло, що сперечатися і доводити, що для них є лист-запрошення і все інше - вже немає сенсу. Їх спрямували до зони відправлень", - розповідає Тетяна.

Там у залі туристи провели ніч. У них не було української валюти, а лише долари, але щось придбати у Duty Free вони не змогли. Тож іноземці залишились без їжі та питної води, а також можливості обміняти валюту.

"Їм працівники аеропорту сказали, що обмін валют розташований за паспортним контролем, а оскільки вони його не пройшли, то вони не можуть скористатись Duty Free. І взагалі за них має нести відповідальність їхня авіалінія. Утім представників компанії не було в аеропорті і також рейси були скасовані через погодні умови", - розповідає жінка.

За словами Тетяни, іноземці з Туреччини не могли пити воду з-під крану, адже вона надто хлорована.

"А оскільки рейси були скасовані, то вони не могли попросити інших туристів їм допомогти, адже нікого не було. Вочевидь відпустка зіпсована", - каже Тетяна.

За її словами, туристи дві доби перебували в прохолодному аеропорту без їжі, води і нормального сну. Вони мали зворотні квитки додому, але через скасовані рейси одразу не змогли повернутись на батьківщину.

Як розповіли ТСН.ua у відділі прикордонної служби "Львів-аеропорт", громадяни Туреччини вже сьогодні вранці, 12 лютого, безкоштовно полетіли додому. 

Нагадаємо, у неділю, 7 лютого, через сильні снігопади Міжнародний аеропорт "Львів" скасував кілька рейсів, зокрема? до турецького Стамбула. 11 лютого через погіршення погодних умов львівський аеропорт взагалі зачинили з 7:30 до 14:00 год. Утім вже по обіді роботу летовища відновили, незважаючи на замети. "Намагаємося прийняти усі заплановані рейси", — резюмувало керівництво летовища.

Новини світу: у Європі через снігопади скасовують авіарейси та зупиняють роботу пунктів вакцинації

Новини світу: у Європі через снігопади скасовують авіарейси та зупиняють роботу пунктів вакцинації

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація