У Львові вимагають від Зеленського повернути Бандері звання Героя України

У Львові вимагають від Зеленського повернути Бандері звання Героя України

Фото: УНІАН

Депутати закликали Верховну Раду змінити законодавство.

Львівська обласна рада звернулась до президента України Володимира Зеленського з вимогою повернути Степану Бандері звання Героя України. У вівторок, 16 лютого, депутати під час сесії підготували звернення із заявою про те, що рішення Донецького окружного адміністративного суду, яке позбавило Бандеру звання Героя України, було заполітизованим.

Про це повідомляє офіційний сайт Львівської облради.

"Президент України присвоїв у 2010 році звання Героя України Степанові Бандері. А втім Донецький окружний адміністративний суд цей указ визнав незаконним і скасував. Підставою було те, що указ був виданий із порушенням норм, адже Бандера не був громадянином України", - йдеться у зверненні.

Львівські обласні обранці вважають, що Степан Бандера уособлює боротьбу українців за незалежність, а тому його потрібно належним чином вшанувати. Депутати Львівської обласної ради закликали Верховну Раду внести зміни до законодавства, що стосуєтсья можливості присвоєння статусу "Герой України" особам, які не мають, або не мали громадянства України.

"Закликаємо президента України надати Степанові Бандері звання Героя України. Україна повинна пам’ятати і належно вшановувати своїх Героїв", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що у ніч проти 5 лютого у Львові невідомі облили червоною фарбою пам'ятник Степану Бандері. Через кілька днів правоохоронці розшукали зловмисників.

Автор: Марія Бойко

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація