У Львові ухвалили бюджет міста на 2021 рік: куди підуть гроші

У Львові ухвалили бюджет міста на 2021 рік: куди підуть гроші

Фото: pixabay.com

На житлово-комунальне господарство планують витратити понад 1 млрд грн, а на соцзабезпечення — понад 736 млн грн.

Львівська міська рада ухвалила бюджет Львівської ОТГ на 2021 рік у сумі 9,7 млрд грн. За таке рішення під час засідання 29 грудня проголосували 54 депутати.

Доходи бюджету Львова на 2021 рік становитимуть 9,7 млрд грн, а видатки – 10,7 млрд грн, інформує пресслужба ЛМР.

"Під час планування доходів бюджету Львівської міської територіальної громади на 2021 рік враховано динаміку виконання дохідної частини бюджету за 2018−2020 роки, прогнозні надходження за даними органів Державної податкової служби України, галузевих управлінь Львівської міської ради. Базовим джерелом наповнення загального фонду міського бюджету у 2021 році залишається податок та збір на доходи фізичних осіб, питома вага якого становить 61,2% до обсягу доходів загального фонду", – сказав директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук.

Наступного року, зокрема, планують такі витрати:

  • на освіту  4,3 млрд грн;
  • соціальний захист та соцзабезпечення — 736,1 млн грн, зокрема на реалізацію соціальних програм у галузі сім'ї, жінок, молоді та дітей — 57,1 млн грн;
  • культуру і мистецтво —  231,3 млн грн;
  • фізичну культуру і спорт — 132,2 млн грн;
  • житлово-комунальне господарство — 1 млрд 60,5 млн грн;
  • на транспортну інфраструктуру та дорожнє господарство — 8,3 млн;
  • на проєктування, реставрацію та охорону пам'яток архітектури передбачено 2,7 млн грн.

У міській раді зазначили, що депутатської комісії фінансів та планування бюджету зобов’язалась вивчити усі програми і повернутися до розгляду їхнього фінансування на наступному сесійному засіданні, яке має відбутися орієнтовно 4 лютого 2021 р.

Тим часом, міський голова Львова Андрій Садовий назвав ухвалений бюджет Львівської міської територіальної громади на 2021 рік соціально орієнтованим: йдеться про понад 11 млрд гривень.

"Йдеться про ті кошти, які громада міста виділяє для функціонування нашого міста, — це більш ніж 11 млрд гривень. Це дуже великі кошти, але тут оплата праці й освітян, і медиків, і соціальні допомоги. Фактично, ми прийняли соціально орієнтований бюджет", — сказав Садовий.

Резервний фонд бюджету Львівської ОТГ встановлено в сумі 70 млн грн.

Нагадаємо, раніше депутати Львівської обласної ради ухвалили бюджет Львівщини на 2021 рік.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація