У Львові подорожчав проїзд у громадському транспорті: яка вартість однієї поїздки

У Львові подорожчав проїзд у громадському транспорті: яка вартість однієї поїздки

Фото: Корпорація "Електрон"

Пільговий проїзд для усіх категорій пільговиків зберігається.

У Львові зросли ціни на проїзд у громадському транспорті - вартість однієї поїздки підвищується на 3 грн. – до 10 грн.

Відповідне рішення 21 травня 2021 року ухвалив виконавчий комітет Львівської міськради. Воно набирає чинності від дати його оприлюднення.

Зазначається, що вартість за одну поїздку в автобусах становитиме 10 грн., в електротранспорті теж 10 грн. – за умови придбання квитка у водія, 9 грн. – за умови придбання квитка у точках продажу (кіосках) та 8 грн. 50 коп. для тих, хто оплачує за проїзд онлайн.

У міськраді Львова додають, що зекономити можна, придбавши квиток онлайн (через QR-коди, SMS чи у терміналах EasyPay та IBOX). У такому разі вартість становитиме 8,50 грн. Крім цього, для студентів вартість разового квитка на проїзд в електротранспорті за умови купівлі у водія становитиме 5 грн., а онлайн-квиток – 4 грн.

Збільшення вартості аргументують зростанням цін на ринку паливно-мастильних матеріалів, значним зростанням заробітної плати та зростанням цін на запасні частини.

Нагадаємо, наразі проїзд у львівських маршрутках та електротранспорті становить 7 грн. Але ще у лютому перевізники почали говорити про підвищення вартості проїзду. Оптимальною вони вважали вартість проїзду в маршрутках не менше 14 грн., у трамваях та тролейбусах – 12,43 грн. У квітні у Львівській міській раді анонсували зростання цін на проїзд.

Повʼязані теми:

Наступна публікація