У Львові нагороджений подякою від мера школяр отримав вирок за наркоторгівлю (фото)

У Львові нагороджений подякою від мера школяр отримав вирок за наркоторгівлю (фото)

У Львові суд виніс вирок школяреві, який робив "закладки" канабісу / Фото: поліція Львівської області

Виносячи вирок школяреві, суд врахував його нагороду за активну громадянську позицію та волонтерську діяльність.

Залізничний райсуд Львова виніс вирок за наркоторгівлю 16-річному учню однієї зі шкіл, який робив "закладки" канабісу в місті.

Про це йдеться у матеріалах справи №462/747/23.

Так, учень львівської СЗШ №55 на початку січня придбав через Telegram канабіс, щоб перепродувати його, роблячи "закладки". За одну таку школяр планував вторгувати 90 грн.

Згідно з матеріалами справи, того дня підліток придбав у районі Левандівки розфасований у 15 зіп-пакетів канабіс. Наркотик школяр зберігав у себе вдома, а наступного дня зробив у лісопарку на одній з вулиць міста чотири "закладки". Хлопець сфотографував їх та надіслав знімок до Telegram-каналу. Наступного дня він зробив ще дві "закладки".

Львівський школяр робив "закладки"канабісу / Фото: поліція Львівської області

Школяра помітили правоохоронці, які обстежували відповідну територію. Хлопець поводився підозріло та намагався уникнути зустрічі з поліцейськими.

Суд визнав підлітка винним у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також незаконному збуті наркотичних засобів. Вирок підозрюваному передбачав п’ять років ув’язнення, однак суд звільнив його від відбування покарання, призначивши два роки випробувального терміну. Також хлопець повинен сплатити 8,3 тис. грн судових витрат.

"Обираючи обвинуваченому покарання, суд враховує (…) особу обвинуваченого, який раніше несудимий, на обліку у психіатричному та наркологічному закладах не перебуває, не одружений, не працює, за місцем проживання характеризується позитивно, отримав подяку за активну громадянську позицію та волонтерську діяльність від міського голови м. Львова…" – йдеться в матеріалах справи.

Вилучені у підлітка "закладки" канабісу / Фото: поліція Львівської області

Нагадаємо, у Києві правоохоронці викрили консультанта магазину, який збував клієнтам наркотики разом із мобільними телефонами.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація