У Львові лікарі видалили жінці гігантську пухлину вагою понад 30 кг

У Львові лікарі видалили жінці гігантську пухлину вагою понад 30 кг

Фото: Shutterstock

Жінці вже важко було ходити, дихати, вона не могла їсти через новоутворення.

У Львові лікарі прооперували 47-річну жінку з Івано-Франківської області, у якої діагностували рідкісну пухлину черевної порожнини – ліпосаркому. Хірургічне втручання тривало понад шість годин і завершилось успішно. Жінці видалили пухлину вагою понад 30 кг, пише ZAXID.NET.

У Львівському онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі, де прооперували пацієнтку, розповіли, що жінка звернулася по допомогу до лікарів лише тоді, коли їй вже важко було ходити, дихати, вона не могла їсти.

"У пацієнтки виявили пухлину заочеревинного простору, яка практично заповнила всю черевну порожнину. Вона стискала органи черевної порожнини. Жінка знала, що у неї є пухлина, але боялася йти до лікарів. Прийшла лише тоді, коли пухлина вже не давала їй нормально жити", – розповів завідувач відділення абдомінальної хірургії Мирон Огорчак.

Гістологічне дослідження пухлини показало, що у пацієнтки була рідкісна пухлина черевної порожнини – ліпосаркома. Завдяки успішно проведеній операції прогноз у пацієнтки, як кажуть лікарі, є добрий, утім, жінка має регулярно проходити консультації в онколога.

Нагадаємо, немовляті видалили гігантську пухлину у Львові: дівчинці було лише 2 дні від народження.

Робот-хірург на ім'я Да Вінчі вперше провів операцію у Львові

Робот-хірург на ім'я Да Вінчі вперше провів операцію у Львові

Повʼязані теми:

Наступна публікація