У Львові колаборант попросив суд його не карати, бо "України не існує": як усе закінчилось

У Львові колаборант попросив суд його не карати, бо "України не існує": як усе закінчилось

У Львові любитель Росії заявив, що він не винен, бо "такої держави, як Україна не існує". / Фото: pixabay.com

Житель Львова на суді заявив, що він не вчинив нічого протизаконного, бо "України не існує".

У Львові судили колаборанта, який від перших днів повномасштабної війни Росії проти України, підтримував окупантів та заперечував звірства у Бучі. 

Про це йдеться у вироку Залізничного райсуду міста Львова. 

До правоохоронців звернувся сусід підсудного. Той розповів, що раніше у нього з підозрюваним були добрі стосунки, проте від початку війни, той почав активно підтримувати Росію, тоді як свідок пішов до місцевої територіальної оборони. Коли поліція почала шукати потенційних зрадників тероборонівець заявив на свого сусіда. 

Правоохоронці задокументувати телефонні розмови від 12 квітня 2022 року, в яких підозрюваний відверто підтримував країну-агресорку, зокрема заявляв: 

  • "Там два слова всього є - демілітаризація і денацифікація. Ну, якщо б це була війна. Якщо б це була війна, то тоді б оголосили війну Україні, правильно". 
  • "Ну чому всю країну не знищують? Якби знищували, це було б усе по-іншому". 
  • "Ну це ж плюс. Люди, які працювали. Так, люди, які служили в КДБ, їх добирали туди особливо ретельно, і цим я довіряю. Головне імперське почуття, а воно є у нас і КДБ". 
  • "Буча - це такий самий фейк, як і всі твої решта ці".
  • "Я, наприклад, не розумію, чому не можна було пару ракет запустити в Жешув, так, у польський і там накрити С-300, а не чекати її, поки вона приїде до Дніпропетровська і в Дніпропетровську її бахнути. Я б у Жешуві бахнув". 

На суді підозрюваний провини не визнав. Він заявив, що нібито "випадково став громадянином України, бо його держава розвалилась". Він додав, що "суд не повинен його карати, бо такої держави, як Україна немає та ніколи не існувало".

"Ствердив, що Росію на повномасштабну війну проти України спровокували, а Захід воює українцями за свої ж інтереси, які спрямовані проти Росії. Вважає, що українців як нації не існує, а росіяни - це брати. Україна повинна бути позбавлена зброї, а чинну владу потрібно усунути фізично, оскільки вона псує життя людей. Злочини у Бучі та інших де окупованих містах України - це фейк, стверджує, що росіяни на таке не здатні", - йдеться у матеріалах суду. 

Жителя Львова визнали винним за ч. 1 ст.436-2 КК України. Його арештували на 6 місяців. 

Нагадаємо, у Львові затримали чоловіка, який підпалив церкву Різдва Пресвятої Богородиці

Читайте також: 

Суд проти херсонського колаборанта Сальдо: забрати все - землю, квартири, підприємства

Суд проти херсонського колаборанта Сальдо: забрати все - землю, квартири, підприємства

Повʼязані теми:

Наступна публікація