У Львові хочуть підняти вартість проїзду в громадському транспорті: названа сума

У Львові хочуть підняти вартість проїзду в громадському транспорті: названа сума

Фото: Корпорація "Електрон"

У Львові планують підвищити вартість проїзду в трамваях та тролейбусах до понад 12 гривень.

ЛКП "Львівелектротранс" вимагає підвищити вартість проїзду у львівських трамваях та тролейбусах до 12 гривень 43 копійок. За словами керівництва комунального підприємства – це економічно обґрунтована сума.

Про це йдеться в офіційній заяві ЛКП "Львівелектротранс".

Директор ЛКП "Львівелектротранс" Андрій Свищо вважає, що тариф на проїзд потрібно піднімати, оскільки подорожчала електроенергія та запчастини для транспорту. А ще – зросли зарплати працівників "Львівелектротрансу".

За його словами, теперішній тариф на проїзд у транспорті є збитковим.

"Щомісячно підприємство зазнає збитків у сумі приблизно 5 млн грн. Економічно обґрунтований тариф на перевезення електротранспортом у Львові становить 12 гривень 43 копійки. Відтак, підняття тарифу – це вимушений крок для стабільної роботи підприємства", - йдеться у заяві.

Водночас у "Львівелектротрансі" пояснили, що придбати квиток у водія буде дорожче, ніж купити його заздалегідь. Також Свищо закликав жителів Львова купувати проїзні абонементи, оскільки так буде дешевше.  

Також комунальне підприємство "АТП-1" заявило про необхідність підвищення вартості проїзду і в міських автобусах та маршрутках до 14 гривень. 

"Ми розуміємо, що варто зважати на економічну спроможність пасажирів щодо оплати за проїзд. Відтак, сподіваємось на компромісне рішення щодо коригування вартості тарифу, яке б максимально збалансувало пропозиції перевізників та думку громадськості", - сказав очільник "АТП-1" Орест Хамула .

Нагадаємо, раніше у Держстаті назвали регіони України з найдорожчим та найдешевшим проїздом. 

Передавайте за проїзд: як зробити наш транспорт ефективнішим

Передавайте за проїзд: як зробити наш транспорт ефективнішим

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація