У Львові дигери заявили про смертельну небезпеку через порив водопроводу: водоканал це заперечив

У Львові дигери заявили про смертельну небезпеку через порив водопроводу: водоканал це заперечив

Фото: Андрій Риштун

У водоканалі запевняють, що працюють над ліквідацією пориву.

Львівські дигери показали масштабний прорив на магістральному водопроводі та заявили про небезпеку для жителів міста. Натомість у ЛКП "Львівводоканал" заперечили це та наголосили, що це звичайна аварійна ситуація, які в місті трапляються часто. 

Про це у Facebook написав львівський дигер Андрій Риштун. 

Він наголосив, що порив стався між вулицями Франка та Шота Руставелі.

"В Полтві сталася аварія: порвало магістральний водопровід. Поки ви це читаєте, тонни чистої води течуть просто до каналізації і там утворився водоспад зі стелі. Але це не лише марнування наших грошей. Ця аварія є смертельно небезпечною. Адже інфекція з каналізації може потрапити до водопроводу. І поширитися містом. Це станеться, коли, наприклад, тимчасово вимкнуть воду", - зауважив Андрій Риштун. 

Також львівські дигери показали бруд, який, на їхню думку може потрапити у воду. 

"Під час дощу рівень води піднімається аж до стелі. І бруд легко може потрапити в порив у водогоні. Фото зроблене неподалік місця аварії", - написав Андрій Риштун. 

Фото: Андрій Риштун

Речниця "Львівводоканалу" Уляна Горбата у коментарі zaxid.net повідомила, що про порив на підприємстві дізналися із дописів у соціальних мережах. Там запевняють, що ніякої небезпеки через порив немає. 

"Це витік, який трапляється у Львові від 5 до 10 разів на день. Просто стан мереж такий, він спричиняє їхні пориви. Ми труби обстежуємо. Так, нам могли закинути, мовляв, занадто пізно почали ліквідовувати інцидент. Але в нас є певний алгоритм тривалістю 48 годин: зокрема, потрібно приїхати на місце, побачити, де прокладені електрокабелі й газогін, щоб нічого не пошкодити. Сьогодні там уже починає працювати важка техніка, яка розкопає місце пошкодження і подивиться, в чому проблема", - пояснила Уляна Горбата. 

Читайте також: 

Новини України: жителі столичної багатоповерхівки лишились без світла й води через порив в одній із квартир

Новини України: жителі столичної багатоповерхівки лишились без світла й води через порив в одній із квартир

Повʼязані теми:

Наступна публікація