У Львові 4-річному хлопчику провели унікальну операцію з видалення пухлини у вусі (фото)

У Львові 4-річному хлопчику провели унікальну операцію з видалення пухлини у вусі (фото)

ілюстрація

Вже наступного дня після хірургічного втручання дитину виписали з лікарні додому.

Вперше у Львові лікарі видалили пухлину у вусі малоінвазивним способом - через слуховий хід - у 4-річного хлопчика. Медики вперше виконали таку операцію самі, без підтримки закордонних колег.

Про це повідомили у Львівській обласній дитячій лікарні Охматдит.

"До наших лікарів звернулися батьки маленького Артемчика з Хмельницька. Їх до нас скерували тамтешні лікарі. Артемку - 4 рочки. Недавно мама повела його до ЛОРа через аденоїди. Лікар виявив у дитини ще й підозріле утворення у вушку. Однак у своєму місті лікарі не змогли допомогти дитині", - розповідають в Охматдиті.

У дитини діагностували холестеатому - пухлиноподібний утвір вуха. Ця хвороба загрожує життю маленького пацієнта, бо з часом вона росте і може нагноїтися, а гній може потрапити у мозок. А ще це небезпечно для слуху, кажуть лікарі.

"Холестеатому називають пухлиноподібним утвореннням, бо вона складається з клітин шкіри у капсулі. Утворення небезпечне, бо воно росте, а з ним і загроза для дитини. Саме тому важлива рання діагностика.  Наші ЛОРи виконали сучасне малоінвазивне мікрохірургічне втручання, яке є золотим стандартом в усьому світі - видалення холестеатоми через слуховий хід. Розміри пухлини це дозволяли", - розповіли в лікарні.

Львівські медики кажуть, що досвід з проведення таких операцій переймали у закордонних колег з Польщі, США, Австрії, Бельгії.

"Тепер почали такі операції у нас в Охматдиті. Доступ ми виконали через слуховий хід. Це була ощадна мініінвазивна мікрохірургічна операція, дитина не матиме великого рубця за вухом і швидше одужає після операції. Нам вдалося видалити всю холестеатому з мінімальною травмою для хлопчика", - розповів завідувач ЛОР-відділення Федір Юрочко.

Дитяча мікрохірургія вуха у Львові продовжує розвиватися! Лікарі видалили пухлину у вусі малоінвазивним способом - через...

Опубліковано Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит Четвер, 25 лютого 2021 р.

Вже наступного дня після операції дитину виписали додому.

"Через 3 тижні Артемко приїде на контрольний огляд до Федора Юрочка, щоб остаточно переконатися, що все гаразд", - розповіли в лікарні.

Нагадаємо, у Дніпрі новонародженому малюку зробили складну операцію. Дитині видалили пухлину з рота.

Трансплантація обличчя: американські медики провели унікальну операцію

Трансплантація обличчя: американські медики провели унікальну операцію

Повʼязані теми:

Наступна публікація