У Львівській області розпочав патрулювання гелікоптер з бригадою медиків: фото

У Львівській області розпочав патрулювання гелікоптер з бригадою медиків: фото

Фото: ДСНС України

Одне з основних завдань авіаційної бригади - оперативно надати медичну допомогу, терміново доправити хворих, чи то лікарів у потрібне місце.

З 1 квітня на Львівщині на постійне чергування заступила бригада Авіаційної системи МВС. Окрім льотного складу, на пункті постійно чергуватимуть медики. Це стало можливим завдяки реалізації спільного україно-французького авіаційного контракту з компанією "Airbus Helicopters".

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, інформують в ДСНС.

"Сьогодні на Львівщині у рамках Єдиного аеромедичного простору став на чергування вертоліт ЕС-145 із медичним модулем, який екстрено допомагатиме населенню шести західних областей. До складу входить екіпаж та медична бригада. Далі – Київщина та вся Україна", – заявив Арсен Аваков.

За словами міністра, гелікоптерами та літаками Системи авіаційної безпеки МВС будуть керувати пілоти, які вже пройшли чи наразі проходять відповідну підготовку.

"Одне з основних завдань такої Системи – медична допомога, щоб із точки А в точку Б можна було сміливо доправити чи хворого, чи команду лікарів, чи орган для трансплантації", - повідомив очільник МВС.

Нагадаємо, раніше Аваков показав карту, де саме будуть розташовуватися 15 пунктів постійного базування Системи авіаційної безпеки. В усіх цих 15 точках буде чергувати льотна зміна та бригада медиків. Вони будуть у постійній готовності вилетіти на виконання завдання. Один пункт базування перекриватиме відстань у 350 кілометрів

Окрім цього, Система авіації МВС охоплюватиме не лише питання медицини, але й залучатиметься і під час рятувальних операцій та гасіння пожеж. Загалом чергуватимуть 57 гелікоптерів Airbus – Н145, великі Super Puma та маневрові Н125, а також вітчизняні Мі-8 та Мі-2. Крім того, будуть залучені літаки Антонов та Diamond.

До слова, Аваков раніше повідомив, що за спільної ініціативи МВС і МОЗ в Україні відновлюється система аеромедичної евакуації.

Як повідомлялось, 14 лютого із Харкова до Києва до Інституту серця гелікоптер ДСНС доправив тяжкохворого пацієнта.

Цивільна авіація у часи пандемії: як галузь переживає кризу і коли ми зможемо повноцінно літати

Цивільна авіація у часи пандемії: як галузь переживає кризу і коли ми зможемо повноцінно літати

Повʼязані теми:

Наступна публікація