У Львівській області заборонили ресторанам готувати салати з майонезом та заварні тістечка: причини

Автор
Марія БойкоМарія Бойко
Дата публікації
Перегляди
371
Поділитись:
WhatsApp
Viber
У Львівській області заборонили ресторанам готувати салати з майонезом та заварні тістечка: причини

Фото: www.credits

Заборона діятиме під час спеки.

У Львівській області через надмірну спеку та масове отруєння людей в одному із закладів харчування заборонили ресторанам готувати салати з майонезом та заварні тістечка.

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, повідомили у Львівській ОДА. 

"Керівникам районів, міських, селищних, сільських територіальних громад доручили зобов’язати керівників підприємств громадського харчування, продовольчої торгівлі не допускати приготування та реалізацію в теплий період року небезпечних в епідемічному відношенні страв, зокрема: салатів заправлених сметаною, майонезом, кондитерських виробів із заварним кремом; реалізацію кулінарних виробів, що особливо швидко псуються, на літніх майданчиках, без дотримання відповідних температурних умов зберігання", - йдеться у рішенні комісії. 

Також ресторани зобов'язали дотримуватись гігієнічних вимог та створити запас мийних засобів та антисептиків. Місцева влада повинна провести із власниками закладів громадського харчування наради на цю тему. 

Нагадаємо, у ресторані "Панський Книш", що у селищі Куликів на Львівщині, отруїлося 24 людини, серед них - вісім дітей. У однієї хворої виявили сальмонелу.

Новини України: масове отруєння відвідувачів ресторану під Львовом сталося через сальмонелу

Новини України: масове отруєння відвідувачів ресторану під Львовом сталося через сальмонелу

Повʼязані теми:

Дата публікації
Перегляди
371
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Наступна публікація