У двох містах опалювальний сезон під загрозою зриву: голова Львівської ОДА звернеться до "Нафтогазу" та Кабміну

У двох містах опалювальний сезон під загрозою зриву: голова Львівської ОДА звернеться до "Нафтогазу" та Кабміну

Фото: Нафтогаз України

Працівники Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ переведені на триденний робочий тиждень.

У Новояворівську та Новому Роздолі опалювальний сезон під загрозою зриву. Через це голова Львівської ОДА планує звернутися до "Нафтогазу" та Кабміну. 

Про це голова Львівської ОДА Максим Козицький написав на своїй сторінці в Facebook.

Очільник Львівської ОДА наголосив, що Новояворівській та Новороздільській ТЕЦ знову потрібна допомога у підготовці до опалювального сезону. Про це він уже повідомив міністру розвитку громад та територій Олексію Чернишову під час засідання всеукраїнської міжвідомчої групи щодо підготовки до опалювального сезону.

"Затверджений план заходів, ремонт та заміна теплових мереж Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ не виконуються. На жаль, люди переведені на триденний робочий тиждень, а в разі скорочення у прикордонному регіоні, назад цей колектив буде важко повернути", - пояснив Максим Козицький.

Голова ОДА зазначив, що Новояворівську ТЕЦ управлінська компанія НАК "Нафтогаз України" ТОВ "Нафтогаз Тепло" досі не перебрала в управління, а АРМА не передала, теплових мереж. Це при тому, що від минулої осені є відповідне рішення суду.

"Від імені ЛОДА ми звернемося до НАК “Нафтогаз України” та Кабміну щодо виділення фінансування для підготовки Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ до опалювального сезону", - написав Максим Козицький. 

Нагадаємо, раніше "Нафтогаз" долучився до управління майном ТЕЦ Нового Роздолу та Новояворівська, де у 2019 році не було опалення у щонайменше 60 тисяч людей. За даними "Нафтогазу", заборгованість теплоелектроцентралі перед його підприємствами становила майже 800 млн грн. При цьому борги із зарплат працівникам ТЕЦ оцінили у понад 11 млн грн.

Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ раніше належали фірмам братів Богдана та Ярослава Дубневичів. У 2018 році були затримані кілька службовців цих фірм за підозрою у розкраданні газу НАК "Нафтогаз України" на 1,4 млрд грн. У результаті під тимчасове управління і через конкурс було обрано нового управителя ТЕЦ – київське приватне підприємство "Гарант Енерго М". У "Нафтогазі" заявили, що "Гарант Енерго М" не змогло впоратися із викликами управління, головним чином – технічним станом ТЕЦ і питаннями оплати праці робітникам.

Через відсутність опалення у Новояворівську та Новому Роздолі оголосили надзвичайну техногенну ситуацію

Через відсутність опалення у Новояворівську та Новому Роздолі оголосили надзвичайну техногенну ситуацію

Повʼязані теми:

Наступна публікація