Собака в мішку скавулів від болю, а її гамселили трубою: поліція знайшла причетних "озвірілих" підлітків

Собака в мішку скавулів від болю, а її гамселили трубою: поліція знайшла причетних "озвірілих" підлітків

Фото: Поліція Львівської області

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Поліцейські розшукали двох підлітків, які причетні до жорстокого знущання з собаки в селі Суходоли Бродівського району Львівської області. Перед цим у соцмережах з'явилося відео, на якому хлопець б'є залізною трубою по мішку, в якому був собака. Дівчина в цей час знімала відео, реготала й підбурювала хлопця, аби той бив сильніше.

Випадок стався 23 грудня. Наступного дня собаку на смітнику знайшли місцеві жителі й відвезли її до ветлікарні. Кажуть, що тварина житиме. Правоохоронці натрапили на відео знущання з тварини 26 грудня.

"Правоохоронці негайно розпочали за цим фактом перевірку, до якої були залучені співробітники всіх служб територіального підрозділу поліції. Невдовзі поліцейські встановили особи зловмисників – ними виявились 16-річний хлопець та 14-річна дівчина, мешканці Бродівського району. Також встановлено, що 23 грудня близько 17:00 на сміттєзвалищі неподалік одного з сіл району школяр помістив собаку в мішок і декілька разів вдарив тварину металевою трубою. Очевидцем події була його неповнолітня знайома", - зазначили в поліції Львівської області.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

"За цим фактом дізнавачі Бродівського відділення поліції, за процесуального керівництва Радехівської місцевої прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, - обмеження волі на строк до трьох років. Досудове розслідування триває", - повідомили в поліції.

Обережно! Відео містить сцени насилля та жорстокості, ненормативну лексику (18+):

Нагадаємо, раніше в соцмережах з'явилося відео, на якому чоловік у військовій формі знущався з мертвої кішки. Він загасив сигарету об тіло тварини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація