Смерть пацієнтів на ШВЛ під Львовом: мер Жовкви звільнив директора місцевої лікарні

Смерть пацієнтів на ШВЛ під Львовом: мер Жовкви звільнив директора місцевої лікарні

Фото: Суспільне Львів

Директора Жовківської ЦРЛ Ігоря Шевціва звільнили після смерті двох пацієнтів з коронавірусом.

У Львівській області мер Жовкви звільнили з посади директора районної лікарні, де в листопаді минулого року внаслідок відсутності електроенергії померли двоє пацієнтів, які були під'єднані до апаратів ШВЛ. Відповідне розпорядження про звільнення директора Жовківської райлікарні Ігоря Шевціва підписав міський голова Олег Вольський.

Про звільнення керівника лікарні очільник міста повідомив сьогодні, 15 лютого, на своїй сторінці у Facebook.

"Відповідно до виданого мною розпорядження – з 15 лютого 2021 року звільнено Шевціва Ігоря Євгеновича з посади директора КНП "Жовківська лікарня" (Жовківська ЦРЛ)", – повідомив Олег Вольський.

У розпорядженні міського голови зазначається, що з Ігорем Шевцівим достроково розірвано контракт "відповідно до поданої заяви".

На вакантну посаду керівника лікарні планують провести відкритий конкурс. Наразі обов’язки директора лікарні виконуватиме заступник Володимир Боровик.

Нагадаємо, у Жовківській райлікарні Львівської області у листопаді 2020 року після вимкнення електроенергії в медзакладі померли двоє пацієнтів з коронавірусом, які були на апараті ШВЛ. У лікарні були два електричні генератори на випадок аварійного вимкнення енергопостачання, але їх з незрозумілих причин не задіяли. За фактом смерті пацієнтів поліція відкрила кримінальне провадження.

Зазначимо, раніше звільнити керівника і адміністрацію Жовківської лікарні рекомендувала районній раді комісія департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА. Вона перевіряла заклад після смерті двох пацієнтів.

Трагедія у Жовківській райлікарні: чому не підключили електрогенератори, коли зникло світло

Трагедія у Жовківській райлікарні: чому не підключили електрогенератори, коли зникло світло

Повʼязані теми:

Наступна публікація