Проковтнув згорток із наркотиками: у Львові шістьох патрульних засудили до 8 років в'язниці через смерть хлопця

Проковтнув згорток із наркотиками: у Львові шістьох патрульних засудили до 8 років в'язниці через смерть хлопця

Фото: www.facebook.com/Патрульна поліція Львівської області

Родичам покійного 22-річного хлопця з державного бюджету заплатять 4 млн грн.

Галицький районний суд Львова у вівторок, 3 серпня, оголосив вирок шістьом патрульним, яких звинувачували в смерті 22-річного чоловіка. Їх засудили до 8 років позбавлення волі. 

Про це повідомляє zaxid.net. 

Інцидент стався 9 лютого 2018 року в гральному закладі. Там патрульні виявили в 22-річного хлопця підозрілий згорток. Під час затримання молодик проковтнув його. Чоловіку стало зле і патрульні намагались його врятувати, проте він помер. Експертиза встановила, що в згортку був канабіс, який перекрив хлопцю дихальні шляхи і він задихнувся. 

Львівських патрульних же звинуватили в перевищенні повноважень. Суд 3 серпня визнав шістьох патрульних винними та присудив їм 8 років позбавлення волі. Суддя вирішив, що поліцейські неправомірно застосували фізичну силу до постраждалого, вдягли на нього пластикові наручники-стяжки, чим позбавили його можливості надати собі допомогу самостійно та сприяли його удушенню.

З державного бюджету родичам 22-річного покійного повинні виплатити 4 млн грн. Поліцейські з власних коштів мають компенсувати 48 тис. грн за проведення криміналістичної експертизи.

У патрульній поліції Львівської області пояснили, що засуджені не відсторонені від роботи. Там подаватимуть апеляцію на рішення Галицького районного суду. 

"Наша позиція незмінна — поліцейські виконували свої службові обов'язки. Ми не згодні з рішенням суду й адвокати вже готують скаргу до суду апеляційної інстанції, де ми будемо добиватися справедливості", - повідомили в патрульній поліції Львівської області. 

Нагадаємо, в Кривому Розі патрульні врятували чоловіка, який намагався стрибнути з вікна

Новини України: патрульні передали харківського пітона-втікача до приватного контактного зоопарку

Новини України: патрульні передали харківського пітона-втікача до приватного контактного зоопарку

Повʼязані теми:

Наступна публікація