Гонитва у Львові: кур’єр Glovo збив поліцейського і вирішив втекти, але впав з мопеда

Дата публікації
Перегляди
9120
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Viber
Гонитва у Львові: кур’єр Glovo збив поліцейського і вирішив втекти, але впав з мопеда

Фото: facebook.com/lvivpolice

У Львові водій мопеда та кур’єр Glovo не зупинився на вимогу мотопатруля, а згодом, здійснив наїзд на велопатрульного.

Про це патрульна поліція Львівської області інформує у Facebook.

На вулиці Кульпарківській мотопатруль помітив мопед без номерних знаків. Водієві дали вказівку зупинитися, однак він її проігнорував і почав втікати.

Поліцейські передали орієнтування про втікача колегам. Увімкнувши проблискові маячки та сирену, почали переслідування.

Під час втечі, керманич неодноразово порушував правила дорожнього руху, зокрема, виїжджав на тротуар та їхав проти руху, загрожуючи іншим учасникам дорожнього руху. У центрі Львова, на вулиці Дорошенка, мопедист здійснив наїзд на велопатрульного. Поліцейського шпиталізували.

На вулиці Лесі Українки, водій не впорався з керуванням і впав. 18-річного юнака затримали. На місце події викликали слідчо-оперативну групу.

На порушника склали протокол за ст. 122-2 (Невиконання водіями вимог про зупинку) та винесли за ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП.

Молодика затримали за ст. 208 (Затримання уповноваженою особою) КПК України. Йому загрожує відповідальність за ч. 2 ст. 345 (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) ККУ. Карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

У компанії Glovo в Україні зазначили, що вивчають деталі події та з'ясовують особу кур'єра, після чого припинять із ним співпрацю назавжди.

"Кур’єри є незалежними суб’єктами, які приєднуються і співпрацюють з платформою Glovo. Ми регулярно наголошуємо на необхідність дотримання правил дорожнього руху, а також високої уважності на дорогах. Після ідентифікації особи кур'єра, з нашого боку буде вжито заходів щодо відключення кур’єра від платформи Glovo без можливості відновлення співпраці", - ідеться в повідомленні.

Читайте також:

Новини України: в Одеській області син поліцейської збив на мопеді 7-річну дівчинку

Новини України: в Одеській області син поліцейської збив на мопеді 7-річну дівчинку

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація