Пілотний проєкт МОЗ: у Львівській області проведуть масову вакцинацію жителів курортного містечка

Пілотний проєкт МОЗ: у Львівській області проведуть масову вакцинацію жителів курортного містечка

Фото: Associated Press

У Моршині планують облаштувати центр для реабілітації людей, які хворіли коронавірусом.

У м. Моршин Львівської області планують реалізувати пілотний проєкт МОЗ, вакцинувавши від коронавірусу більшість населення. На думку медиків, це допоможе створити в місті колективний імунітет. 

Про це повідомили у Львівській облдержадміністрації. 

У Моршині офіційно проживає 4239 осіб. Проєктом передбачено вакцинацію більшості населення, що дасть можливість створити максимально безпечні умови і можливості перебування тут людей, які приїжджають для відновлення здоров’я.

Заступник директора Львівського обласного лабораторного центру з епідеміологічних питань Олег Когут повідомив, що з першої партії вакцини CoronaVac, яка надійшла для Львівщини, 2400 доз із 11 240 буде виділено для вакцинації жителів Моршина.

За даними Львівської ОДА, масова вакцинація населення дасть можливість створити колективний імунітет, а в подальшому в Моршині реалізують програму постковідної реабілітації хворих. 

"За вказівкою МОЗ в обласних державних адміністраціях активно наробляється алгоритм дій і програми постковідної реабілітації пацієнтів. Моршин є найбільшим курортним містом в нашій області, яке має можливості для організації відпочинку та реабілітації великої кількості людей. Моршинська міська рада звернулася до уряду з пропозицією запустити пілотний проєкт з проведення позапланової колективної вакцинації від коронавірусу жителів і працівників санаторно-курортних закладів", - повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Нагадаємо, в Ізраїлі вакцинували понад половину населення. Через це країна скасовує масковий режим.

Які країни зупинили вакцинацію та чи скасують через пандемію Олімпіаду

Які країни зупинили вакцинацію та чи скасують через пандемію Олімпіаду

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація