"Пила парацетамол і зверталася до сімейного лікаря": подробиці смерті 23-вагітої жінки у Львові

"Пила парацетамол і зверталася до сімейного лікаря": подробиці смерті 23-вагітої жінки у Львові

Фото: pixabay.com

Врятувати дитину також не вдалось.

У Львові померла 23-річна жінка на 14 тижні вагітності. В реанімаційному відділенні майбутню маму рятували майже тиждень, та, на жаль, безуспішно. Її дитину врятувати також не вдалось.

Про це розповіла завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні швидкої допомоги Львова Наталія Матолінець, пише "Твоє Місто".

Стан госпіталізованої жінки погіршувався дуже стрімко. Вона ще вдома намагалася боротися з недугою.

"Вона тривалий час хворіла вдома, мала високу температуру, приймала парацетамол, зверталася до сімейного лікаря, але її стан дуже швидко погіршувався. Її госпіталізували вже у дуже важкому стані із вираженою дихальною недостатністю. яка прогресувала", – сказала лікарка.

Вагітну пацієнтку перевели на неінвазивну штучну вентиляцію легень, адже показники сатурації у неї були у межах 70-80.  

"В цій ситуації лікарі переконані, що якби жінки більш уважно ставилися до свого здоров’я та ризиків, дотримувалися карантину та поспілкувалися зі своїм сімейним лікарем і отримали дозу вакцинації, цих смертей, можливо, б не було", – сказала Наталія Матолінець.

Ще один трагічний випадок стався цього ж дня у лікарні - помер 29-річний хлопець. Молодика госпіталізували до лікарні, коли він вже почав задихатись, за його життя боролись майже місяць, каже завідувачка реанімації. За її словами померлий також був невакцинованим і довго ходив з високою температурою, кашлем і загальною слабкістю.

"На жаль, кількість критичних пацієнтів, які потребують допоміжної чи повної штучної вентиляції легень, зростає. Збільшується кількість пацієнтів молодшого віку", – каже Наталія Матолінець.

Вона зазначила, що зараз медики борються за життя ще однієї жінки при надії.

Нагадаємо, раніше Наталія Матолінець повідомила, що 29-річний померлий чоловік не мав жодних супутніх хвороб, але здолати COVID-19 не зміг. За словами лікарки, із 47 пацієнтів, які лежать у них в реанімації на апаратах ШВЛ, жодного вацинованого немає.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Коронавірус в Україні: у Львові померла вагітна

Коронавірус в Україні: у Львові померла вагітна

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація