Під Львовом мати пожертвувала гроші за загиблого Героя на реконструкцію дороги до цвинтаря

Під Львовом мати пожертвувала гроші за загиблого Героя на реконструкцію дороги до цвинтаря

Мама загиблого героя пожертвувала для громади 1,1 млн грн / Фото: pixabay.com

У той час, як в Росії батьки та дружини відправляють хлопців та чоловіків на загибель заради новенької "лади", українці проявляють небачену жертовність.

На Львівщині мама загиблого бійця 24 бригади Андрія Строменка профінансувала реконструкцію дороги до цвинтаря, де похований її син.

Про це передає Zaxid.net.

Наталія Строменко звернулася до місцевого старости і повідомила, що готова пожертвувати 1 млн грн з отриманих від держави виплат за загибель сина на облаштування дороги до сільського цвинтаря. Після підрахунків загальний кошторис виявився дещо більшим (1,1 млн грн). Проте мама загиблого героя погодилася оплатити всі роботи.

За пожертву вдалося облаштувати бруківкою понад 300 метрів дороги до цвинтаря, а також зробити блогоустрій біля фігури Матері Божої та доріжку на самому цвинтарі.

Пані Наталія розповідає, що її син був великим патріотом України, багато цікавився історією. 2014 року він брав участь у Революції Гідності в Києві.

У 2017-2020 роках служив у 24 механізованій бригаді імені короля Данила, брав участь у війні на Донбасі. Згодом повернувся до мирного життя. Коли розпочалося велике вторгнення РФ, хопець повернувся з Польщі, де був на роботі, і пішов до військкомату.

25-річний Андрій Строменко загинув у травні минулого року під час запеклих боїв біля міста Попасна на Луганщині.

"Вони тримали позиції. Коли отримали наказ відступити на певний проміжок території, він як кулементник відходив останній, прикриваючи побратимів, і загинув", – розповідає мама героя.

Посмертно Андрій Строменко був нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Андрієві Строменку було 25 років / Фото: zaxid.net

Раніше повідомлялося, що на Львівщині батько загиблого на війні військового придбав для ЗСУ три автомобілі.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація