"Не хворіла і була спортсменкою": патологоанатоми назвали причину смерті 11-річної дівчинки з Львівщини

"Не хворіла і була спортсменкою": патологоанатоми назвали причину смерті 11-річної дівчинки з Львівщини

фото / Твіржанський Ззсо, Facebook

У Вероніки Гащак з Судової Вишні не виявили COVID-19.

Експерти назвали причину смерті 11-річної Вероніки Гащак з Судової Вишні, яка померла 15 лютого дорогою до Львова у Городоцькій районній лікарні. Патологоанатоми зробили експертизу і дізнались, що призвело до загибелі дівчинки.

За словами начальника Львівського обласного патологоанатомічного бюро Бориса Рібуна, коронавірусної інфекції у школярки не підтвердили, пише ZAXID.NET

"COVID-19 у дитини не виявили. Причиною смерті стала вірусна інфекція і важкий міокардит, який у принципі і призвів до смерті дитини. Він приєднався до важкої легеневої недостатності. Була вірусна інфекція, але яким саме вірусом вона викликана: парагрипу, "свинячого грипу" чи якогось іншого, ще невідомо. Але це точно не коронавірус. Такі випадки у дітей зустрічаються не часто, але, на жаль, бувають", –  сказав Борис Рібун.

Нагадаємо, 11-річна Вероніка Гащак з Судової Вишні  померла 15 лютого. Дитину везла швидка в обласну дитячу лікарню Охматдит, що у Львові, але дорогою дівчинці стало зле, тож медики завезли дівчинку до найближчої лікарні у Городку, але через годину в реанімації вона померла. У дитини було кровохаркання, загальна слабість. Тоді рентген показав у неї двобічну пневмонію.

У школі, де навчалась дівчинка, раніше розповіли, що Вероніка ніколи сильно не хворіла і була дуже активною.

"Вероніка з благополучної родини. Вона була прекрасною дитиною, взірцевою та світлою дівчинкою. Вона ніколи не хворіла і взагалі була спортсменкою", – розповіла завуч школи Марія Приймак.

Новини України: 19-річна вихователька дитсадка померла на робочому місці

Новини України: 19-річна вихователька дитсадка померла на робочому місці

Повʼязані теми:

Наступна публікація