Нардеп і очільник Львівської ОДА посперечалися про бійців дивізії "Галичина"

Нардеп і очільник Львівської ОДА посперечалися про бійців дивізії "Галичина"

Фото: УНІАН

Політики не дійшли згоди щодо ролі дивізії "Галичина" в історії України.

Народний депутат від "Слуги народу" Максим Бужанський надіслав очільнику Львівської ОДА Максиму Козицькому звернення з критикою публікації під назвою "Стали відомі імена десяти воїнів дивізії "Галичина", які загинули під час Другої світової війни" на сайті ЛОДА.

Козицький зокрема, заявляв, що історія воїнів дивізії "Галичина" є частиною історії України та історією боротьби за незалежність.

"Ми вдячні представникам посольства та представникам німецького архіву за допомогу. Тепер ми знаємо ще більше імен вояків, які віддали життя, захищаючи наш край від загарбників", — сказав очільник ОДА.

Бужанський у зверненні попросив Козицького відповісти на питання: "Яким чином військовослужбовці дивізії "Галичина" боролися за незалежність України, якщо воювали на боці Третього Рейху".

Своєю чергою очільник ЛОДА порадив нардепу поспілкуватися з учасниками дивізії. Їх на території України залишилося в живих ще 16, 10 з яких проживають на Львівщині.

"Тому народному обранцю вартувало б безпосередньо познайомитись та поспілкуватись саме з ними. Вони поділяться правдивими аспектами історії дивізії та власними спогадами. Пан Бужанський матиме можливість особисто їх запитати про мотивації вступу до згаданого формування", — зазначив Козицький.

Крім того, він порадив Бужанському відвідати у липні цього року на Львівщині захід, присвячений пам’яті українських вояків, полеглих у липні 1944-го у "Бродівському оточенні". Також очільник ЛОДА надішле нардепу книгу спогадів вояків під авторством Ігоря Іванькова "Йшла дивізія".

Фото: Максим Козицький / Facebook

Зазначимо, що це вже не перша суперечка між нардепом і очільником ОДА. У минулому році між Бужанським та Козицьким зав'язалася публічна дискусія щодо привітання на сайті держадміністрації з нагоди 77-ї річниці від дня створення Першої української дивізії "Галичина". 

Раніше голова Львівської ОДА Максим Козицький прокоментував спробу присвоїти "Арені Львів" ім'я Бандери.

Новини України: у Львові затримали чоловіків, які облили пам'ятник Бандері червоною фарбою

Новини України: у Львові затримали чоловіків, які облили пам'ятник Бандері червоною фарбою

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація