Масове отруєння у Львівській області: кількість госпіталізованих відвідувачів ресторану різко зросла

Масове отруєння у Львівській області: кількість госпіталізованих відвідувачів ресторану різко зросла

Серед госпіталізованих - шестеро дітей.

У Львівській області кількість госпіталізованих відвідувачів ресторану "Панський Книш", що у селищі Куликів, зросла з 9 до 17 осіб. Серед них - шестеро дітей віком 8 років, а також 3, 4, 6 та 7 років.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

"Станом на ранок середи, 7 липня, у двох відділеннях Львівської обласної інфекційної лікарні перебуває 17 пацієнтів із ознаками харчового отруєння, які 4 липня святкували у цьому ресторані. За словами медиків, цього дня у ресторані відбувалося декілька різних святкувань", - йдеться у повідомленні.

Пацієнти потрапили до медзакладу у стані середнього ступеня важкості, деякі в стані наближеному до важкого. Усі вони скаржились на підвищення температури тіла, блювоту, біль у животі і діарею.

В управлінні Держнагляду за дотриманням санітарного законодавства повідомили, що ввечері 6 липня у ресторан для перевірки та встановлення причини отруєння виїхала група фахівців управління ГУ Держспоживслужби Львівщини та районного відділення лабораторного центру Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

"Учора ресторан не працював, готових страв не було, тож працівники відібрали для перевірки змиви. Воду і сировину (м'ясо, рибу та овочі). Всього взято 7 проб. Буде проведено перевірку персоналу. Зараз готується припис на закриття ресторану", – сказала заступниця начальника управління Держнагляду Олена Улашина.

Вона зазначила, що у таких випадках ресторан закривають щонайменше на 10 днів.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що 5 липня до медиків звернулись два відвідувача ресторану, а вже наступного дня до лікарні потрапили з діагнозом "гостра кишкова інфекція" ще семеро гостей закладу. Усі вони харчувались 4 липня в ресторані "Панський Книш" у селищі Куликів.

Новини України: масове отруєння на випускному у Вінниці – 14 потерпілих і досі в лікарні

Новини України: масове отруєння на випускному у Вінниці – 14 потерпілих і досі в лікарні

Повʼязані теми:

Наступна публікація