У Львові зросте вартість проїзду у громадському транспорті: коли і наскільки

У Львові зросте вартість проїзду у громадському транспорті: коли і наскільки

Фото: unian.net

Ціни можуть змінитися від наступного місяця.

У Львові можуть зрости ціни на проїзд у маршрутках, трамваях і тролейбусах. Від квітня вартість однієї поїздки буде сягати 10 гривень, для студентів дешевше.

Про це повідомили у Львівській міській раді. 

Утім, якщо квиток на електротранспорт купувати у кіоску чи платити смартфоном, буде дешевше. Так, вартість разового квитка на проїзд у електричному транспорті в кіосках коштуватиме 9 гривень, а оплачуючи смартфоном - 8,50 грн.

Студентський квиток буде коштувати 5 грн. Якщо купувати в кіоску чи оплачувати електронними сервісами, ціна - 4 грн.  Вартість перевезення одного місця багажу для всіх однакова - десять грн.

Перевізники ж вважали економічно обґрунтованим тариф на рівні 14 грн. Однак, у мерії запропонували нижчу вартість.

Рішення про підвищення цін на проїзд у Львові ще винесуть на розгляд виконавчого комітету. Це станеться орієнтовно у квітні. Після цього може і зрости вартість проїзду.

Упродовж найближчих 30 днів люди можуть аналізувати і давати свої пропозиції до проєкту рішення ЛМР, який доступний за цим посиланням.

"... відбулися публічні обговорення пропозицій перевізників щодо коригування тарифу на проїзд у громадському транспорті. Ми заслухали перевізників і мешканців, які долучилися до обговорення через Zoom. На основі почутої думки громади і позиції приватних перевізників намагалися знайти компромісне рішення", - сказав  начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Нагадаємо:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Маршрутки по 14 гривень: львівські перевізники хочуть підвищити вартість проїзду

Маршрутки по 14 гривень: львівські перевізники хочуть підвищити вартість проїзду

Повʼязані теми:

Наступна публікація