Львівських студентів планують селити в гуртожитки лише зі щепленням проти коронавірусу

Львівських студентів планують селити в гуртожитки лише зі щепленням проти коронавірусу

фото / пресслужба ЛНУ ім. Івана Франка

Таким чином в області хочуть збільшити кількість вакцинованого населення.

У Львівській області планують нарощувати темпи вакцинації. У зв'язку з цим, обласна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) Львівської ОДА рекомендувала ректорам навчальних закладів заселяти в гуртожитки лише вакцинованих студентів.

Про це повідомили у пресслужбі ЛОДА.

Під час засідання комісії, яке відбулось 10 серпня, йшлося про те, що восени цього року очікується черговий спалах коронавірусної інфекції, зокрема, штаму "Дельта". Тож члени комісії обласної ТЕБ і НС ухвалили рішення пришвидшити вакцинацію мешканців Львівщини.

"На Львівщині категорія студентів складає понад 100 тисяч осіб.  Тим самим збільшиться ризик поширення вірусу COVID-19 здебільшого, серед молоді. Відтак, члени комісії рекомендують керівникам навчальних закладів (зокрема, ректорам вищих навчальних закладів) проводити заселення студентів у відомчі гуртожитки тільки після проходження повного курсу вакцинації від COVID-19", - йдеться у повідомленні.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Ореста Чемериса, показник щеплень у Львівській області зараз є нижчим за середній, якщо порівнювати з іншими областями України. Не задовільними залишаються темпи вакцинації в окремих громадах.

Через це члени комісії зобов’язали голів РДА взяти під особистий контроль процедуру вакцинальної кампанії на підпорядкованих територіях.

Нагадаємо, глава МОЗ пообіцяв за 100 днів вакцинувати кожного четвертого українця. Також в Україні збільшили кількість пунктів, де можна зробити щеплення від коронавірусу.

План вакцинації: чи отримають 5 мільйонів українців два уколи до кінця літа

План вакцинації: чи отримають 5 мільйонів українців два уколи до кінця літа

Повʼязані теми:

Наступна публікація