Фестивалі та великий концерт: у Львові гучно відсвяткують День Незалежності України

Фестивалі та великий концерт: у Львові гучно відсвяткують День Незалежності України

Фото: Львівська ОДА

У Львові День Незалежності святкуватимуть від 18 до 29 серпня.

У Львові планують масштабно відсвяткувати 30 річницю Незалежності України. У місті відбудеться одразу кілька фестивалів та пройде великий концерт біля Академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного. 

Про це повідомили у Львівській міській раді. 

Заходи з нагоди Незалежності у Львові почнуться 18 серпня та триватимуть до 29 серпня. У місті планують у кожному районі організувати дійства. Святкування складатимуться з двох частин - офіційної та мистецької. 

"Впродовж всіх днів святкування буде представлене вільне, незалежне мистецтво, музика, театр, кіно, література. Загалом всі заходи триватимуть з 18 по 29 серпня. Ключовими заходами будуть: фестиваль "Ніч у Львові", фестиваль короткометражних кіно Wiz-Art, міжнародний фестиваль класичної музики LvivMozArt та міжнародний фольклорний фестиваль "Етновир". Окрім того, буде чимало заходів у мистецьких установах, під відкритим небом, в кожному районі і населеному пунктів територіальної громади", - сказала директорка департаменту розвитку Львівської міської ради Наталія Бунда. 

Так, у Львові планують організувати такі заходи

  • Фестиваль "Ніч у Львові". Центральною темою цьогорічного фестивалю буде власне незалежність нашої держави. 
  • 22 серпня, у Стрийському парку Львова впродовж цілого дня проводитимуть масовий захід для всіх львівських сімей – "Родинні пікніки Незалежності у Стрийському парку". На центральній алеї парку можна буде долучитись до майстер-класів з гончарства, соломоплетіння чи аквагриму, послухати лекції цікавих спікерів, взяти участь у вікторині за книгою "Франко від А до Я", зайнятись спортом, поекспериментувати з хіміко-фізичною лабораторію, послухати концерт та багато іншого.
  • До Дня прапора, 23 серпня, мерія Львова організовує два заходи: урочисте зібрання з нагоди Дня прапора, яке проведуть о 12.00 у сесійній залі Львівської міської ради, та урочисте підняття прапора. Також цього дня буде презентація проєкту "Музика просто неба" до Дня Незалежності України. Цей захід відбудеться до 18.00 на Меморіалі пам'яті Героїв Небесної Сотні.
  • У День Незалежності у центрі Львова відбудеться символічний легкоатлетичний забіг "Забіг у вишиванках"
  • На площі біля Національної академії сухопутних військ ім. П. Сагайдачного пройде великий святковий концерт до Дня Незалежності України. Під час концерту на львів’ян за гостей міста очікують виступи таких виконавців як Аркадій Войтюк, ALYONA ALYONA, NAVKA, гурти KALUSH і PATSYKI Z FRANEKA.
  • На Личаківському кладовищі відбудуться заходи із вшанування пам’яті Героїв України.

Повна програма заходів за посиланням.

Нагадаємо, в Києві відбувається репетиція військового параду до Дня Незалежності. 

Новини України: оригінал конституції Пилипа Орлика привезуть до Києва на День Незалежності

Новини України: оригінал конституції Пилипа Орлика привезуть до Києва на День Незалежності

Повʼязані теми:

Наступна публікація