Дитина не могла дихати через патологічне звуження трахеї – у Львові провели складну операцію

Дитина не могла дихати через патологічне звуження трахеї – у Львові провели складну операцію

У Львові провели складну операцію дитині з патологічним звуження трахеї. Фото/Facebook: Перше медоб’єднання Львова.

Лікарі провели складну операцію 9-річному хлопчикові.

У Львові хірурги дитячої лікарні Святого Миколая прооперували 9-річного хлопчика, який не міг дихати через патологічне звуження трахеї – отвір був менший за 2 мм при нормі – 1-1,4 см.   

Про це повідомила пресслужба Першого медоб’єднання Львова.

За словами хірургів, донедавна такі операції виконували лише у Києві.

"До дитячої Лікарні Святого Миколая 9-річного Артема доправили каретою швидкої допомоги. Хлопчик був у критичному стані. Він заледве дихав. Наші спеціалісти негайно провели первинне обстеження і виявили в дитини звуження трахеї. Отвір у дихальних шляхах був менший за 2 мм — при нормі 1-1,4 см. У будь-який момент хлопчик міг задихнутися", - розповіли лікарі.
   
За словами лікарів, врятувати дитину могла лише надскладна операція. Однак, до того як провести втручання, потрібно було дообстежити дихальні шляхи напряму. І це стало викликом. Бо вводити зайвий предмет — не можна. Є ризик набряку в зоні звуження трахеї, який міг би призвести до трагічних наслідків.

Тому спеціалісти вирішили провести унікальну діагностичну процедуру без хірургічного втручання – зробили КТ спеціальним апаратом із 3D-зображенням. 

Під час операції дитячі хірурги видалили патологічне звуження та зшили обидва кінці трахеї. Анестезіологи під час операції інтубували трахею хлопчика, щоб забезпечити безперервну вентиляцію легень. 

"Після операції дитина досить швидко відновилася. Вже на 15-тий день Артем повернувся додому. Тепер він дихає вільно", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 21-річній дівчині зі Львівщини сформували щелепу із власної ноги (фото).

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація