Через зруйновану вибухом квартиру у Львові існує ризик обвалення будинку: мешканців відселяють

Через зруйновану вибухом квартиру у Львові існує ризик обвалення будинку: мешканців відселяють

Чи визнавати весь будинок аварійним, чи придатним для проживання, обіцяють оголосити впродовж наступних днів.

Вибух у квартирі на верхньому поверсі житлової триповерхівки у Львові - зруйнована зовнішня стіна і перекриття.

Про це йдеться в ТСН.16.45.

У той час у ній перебувало двоє пожильців, їх шпиталізували. Зі зруйнованого помешкання рятувальники спершу виводять жінку, а чоловіка виносять на ношах.  Потерпілим 44 та 45 років, це подружжя. У потерпілого отруєння продуктами горіння. А от жінка у тяжкому стані, у неї опіки 3−4 ступеню обох кистей рук та опік обличчя ІІ ступеню. Загалом же будинок на 19 квартир. У той час ще десять мешканців були удома, вони не постраждали.

Вибух стався через витік газу, це попередня інформація. У газовій службі кажуть, усі ознаки вказують саме на це, вибиті двері та вікна вибуховою хвилею. Що саме вибухнуло, чи це газові прилади чи то балони, ще невідомо, бо уся квартира всипана цеглою і важко туди пробратися. У будинку перекрили  газ та відключили електроенергію. «Люди там жили, відповідні газові прилади там були, щоб туди потрапити, треба все спочатку розібрати. Зразу сказати ніхто не може, чи це був вибуховий пристрій, чи газ», - зазначає майстер газової аварійної служби Олександр Козаченко.

З 5 квартир у цьому будинку точно доведеться людей відселяти, тому що є загроза подальшого обвалення. Їхні помешкання поруч з розваленою квартирою, а в ній пошкоджено віконні рами, балкон, двері, а основне зруйновано несучу стіну та перегородки. Мешканцям шукають інше тимчасове  житло - готель або ж  квартири  під винайм, кажуть у мерії. Людям дозволили винести найнеобхідніші речі з квартир. «Небезпечно, бо балкон обвалюється зверху, я б сама боялася проживати в тій квартирі, переживай за своє життя. Хай спочатку приведуть все до порядку, тоді повернемось», - каже мешканка будинку Надія Іванюра.

Тут і досі працюють фахівці - газова служба, будівельники поліція. Остаточні висновки, чи визнавати весь будинок аварійним, чи придатним для проживання, обіцяють оголосити впродовж наступних днів.

Травмовані люди та зруйнована стіна – чому вибухнув житловий будинок у Львові

Травмовані люди та зруйнована стіна – чому вибухнув житловий будинок у Львові

Повʼязані теми:

Наступна публікація