Була під дією сиропу від кашлю: львів’янка довела в суді, що не кермувала Range Rover п'яною

Була під дією сиропу від кашлю: львів’янка довела в суді, що не кермувала Range Rover п'яною

Суддя Шевченківського райсуду Львова не побачив у її діях правопорушення і закрив справу / Фото: Pexels

Шевченківський районний суд Львова закрив провадження щодо Наталії Блавацької.

У Львові жінка, яку раніше затримали за кермування у нетверезому стані, свою провину заперечила і того дня алкоголь не вживала, а була під дією сиропу від кашлю, що містить етанол.

Про це йдеться у повідомленні видання zaxid.net.

Шевченківський районний суд Львова закрив провадження щодо Наталії Блавацької, яку раніше зупинили на вулиці міста за керування у стані алкогольного сп’яніння. У вона водійка довела, що була за кермом під дією сиропу від кашлю, до складу якого входить спирт.

"Як вказано в матеріалах справи, 14 січня 2023 року патрульні зупинили автомобіль Range Rover, за кермом якого була Наталія Блавацька, на вул. Липинського, 50. За даними патрульних, водійка була у стані алкогольного сп’яніння, що підтвердив пристрій Drager. На порушницю склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП. У суді Наталія Блавацька свою провину заперечила. Вона стверджує, що того дня алкоголь не вживала, натомість долучила до справи довідку від лікаря, в якій вказаний діагноз "гострий бронхіт" та призначення ліків від кашлю, що місять етанол. Зокрема у призначеному лікарем сиропі подорожника від кашлю "Доктора Тайс" міститься 20% етанолу, а у "Флавовірі" (сироп від кашлю – ред) – 3,85% етанолу", – йдеться у матеріалі суда.

Суддя Шевченківського райсуду Олег Ковальчук не побачив у її діях правопорушення і закрив справу. Цю постанову можна оскаржити в апеляції.

Тим часом у центрі Києва сталася жахлива ДТП. На проїжджій частині зіткнулися одразу три автомобілі. На асфальті розкидані уламки від автомобілів та розбите скло.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація